Marmurinės šokolado plytelės

Home  >>  Desertai ir pyragėliai  >>  Marmurinės šokolado plytelės


Marmurinės šokolado plytelės

Kai vientisa šokolado masė tampa pernelyg nuobodi, o parduotuvėje nei vienas šokoladas su priedais ar šokoladinis pyragas neįtinka, galima kai ką labai „šokoladiško” pasigaminti namie pagal save 🙂

Šokoladinės plytelės su priedais

Šokoladinės plytelės su vaniliniu jogurto ir varškės sūrio kremu

Reikia:

Šokoladinei masei:
• 200 g tamsaus šokolado be priedų
• 100 g margarino
• 4 vid. kiaušinių (atskirtų)
• 1/2 puodelio cukraus
• žiupsnelio šviežiai malto muskato riešuto
• žiupsnelio čili miltelių (aitriosios paprikos)
• 3 šaukštų su kaupu nesaldintos kakavos
• apie 1/2 puodelio šilto vandens
• 1 1/2 puodelio a.r. kvietinių miltų
• 2 a.š. kepimo miltelių

Vanilinei masei:
• 250 g sūrio kremo Philadelphia
• 100 ml (g) natūralaus jogurto
• 1/2 puodelio cukraus
• žiupsnelio vanilino
• kelių lašų romo esencijos

1. Ištirpinti šokoladą inde ant nedidelės ugnies, pastoviai maišyti. Leisti atvėsti. Sukrėsti į dubenį minkštą sviestą ir cukrų, išsukti iki purios masės. Supilti šokolado, įberti muskato, kakavos, čili, išmaišyti.

2. Atskirti kiaušinius. Trynius įmaišyti į sviesto ir šokolado masę. Įpilti vandens, dar kartą išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo miltelias, įmaišyti į tešlą.

3. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į šokoladinę tešlą. Dabar galima įkaitinti orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros ir paruošti kreminę masę.

4. Kreminį sūrį sumaišyti su cukrumi, įmaišyti romo esencijos, vanilės. Įmaišyti jogurtą ir viską gerai ištrinti šakute iki vientisos masės.

5. Į kepimo popieriumi arba riebalais išteptą gilesnę skardą supilti šokoladinę masę, o ant jos – kreminę. Šakute gražiai paskirstyti baltą masę, padarant dailius vingius. Kepti orkaitėje apie 60 minučių. Įsmeigti šakutę į pyragą –turi neaplipti tešla.

Parašykite komentarą