Koldūnų apkepas su špinatais ir sūriu

Home  >>  Italų virtuvė  >>  Koldūnų apkepas su špinatais ir sūriu


Koldūnų apkepas su špinatais ir sūriu

Koldūnus, užuot išvirus, galima apkepti su dviejų rūšių sūriu ir špinatais ir gauti labai neblogą rezultatą. O jei dar virtinukai naminiai… Šiam apkepui geriausia naudoti tortellini virtinius. Mozzarella su parmezanu čia puikiai tinka, tačiau jeigu turėte tik paprasto, fermentinio lietuviško sūrio – irgi galite pabandyti išsikepti. Tinka tik pomidorų padažas arba natūralūs pomidorai.

Apkepti koldūnai su sūriu ir špinatais Koldūnų apkepas

Trukmė: apie 60 min.
Porcijos: 4

Reikia:
• 250 g tortellini koldūnų
• 4 šaukštų pomidorų tyrės
• poros saujų šviežių špinatų lapų
• 1-2 burbuliukų mozzarellos
• šviežiai sutarkuoto parmezano
• druskos ir pipirų
• alyvų aliejaus

1. Naudojant šaldytus koldūnus, atitirpinti juos kambario temperatūroje. Sudėti į specialų apkepų indą (kurį galima dėti į karštą orkaitę), pašlakstytą aliejumi, ant viršaus dar pašlakstyti truputį aliejaus. Kepti apie 35-40 min. 180 laipsnių temperatūroje. Kol koldūnai vos apskrus.

2. Išimti indą, užpilti pomidorų padažo, sudėti nuplautus špinatų lapus. Pabarstyti druska ir pipirais, uždėti suplėšyto mozzarella sūrio, tarkuoto parmezano, pašauti atgal į karštą orkaitę ir pakepinti dar apie 15 minučių.

*****

Dušo kabina su slankiosiomis durelėmis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *