Kiauliena su obuoliais per 20 minučių

Home  >>  Idėja pietums  >>  Kiauliena su obuoliais per 20 minučių


Kiauliena su obuoliais per 20 minučių

Yra dienų, kai grįžus namo po darbo taip norisi valgyti, o nieko paruošta nėra. Yra dienų, kai sulaukiate netikėto draugų skambučio, kad jie jau pakeliui. Yra dienų, kai mintyse vien poilsis, o ne sukinėjimasis aplink šaldytuvą. Tokiomis dienomis puikiai tiks šis receptas.

Kiauliena su obuoliais

Jums reikės:

4 kiaulienos nugarinės pjausniai;

druska ir pipirai

2 valgomieji šaukštai sviesto

12 mažų morkyčių

1 vidutinio dydžio obuolys

1/3 puodelio klevų sirupo

 

1. Obuolį nulupti, pašalinti sėklas ir supjaustyti riekelėmis. Kiaulienos gabaliukus pabarstyti druska bei pipirais. Tuo tarpu keptuvėje išlydyti sviestą ir sudėti kiaulienos nugarinės pjausnius. Apkepti iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies maždaug po dvi minutes. Į keptuvę sudėti morkas, obuolio griežinėlius bei supilti klevų sirupą. Viską uždengti dangčiu ir troškinti apie 8 minutes.

2. Su kiaurasamčiu išimti iškeptą kiaulieną, obuolius bei morkas, o klevų sirupą, padidinus kaitrą, dar pavirti kol sutirštės. Sutirštėjusiu padažu aplieti kvepiantį ir valgymui paruoštą patiekalą. Skanaus!

 

Parašykite komentarą