Keksiukai su sviestiniu kremu ir kakava

Home  >>  Desertai ir pyragėliai  >>  Keksiukai su sviestiniu kremu ir kakava


Keksiukai su sviestiniu kremu ir kakava

Tegul šiandien namai pakvimpa kakaviniais keksiukais!

Keksiukai su sviestiniu kremu Skanūs keksiukai su kakava

Keksiukams (12 vnt.) reikia:
125 g sviesto
puodelis cukraus (200 g)
• 2 kiaušiniai (atskirti)
• 120 ml pieno
• vanilės lašai
• 20 g kakavos (nesaldintos)
• puodelis miltų (120-130 g)
• 1 nubrauktas a.š. valgomosios sodos

Kremui:
• 120 g minkšto sviesto
• 150 g ( 1 1/2 puodelio) cukraus pudros
• žiupsnelis citrinos rūgšties
• 2 v.š. pieno
• valgomųjų dažų
• 2 v.š. braškių sirupo
• „pabarstukų“

Cupcake (keksiukas) – tai labai populiarus pyragaitis Vakaruose. Jo pavadinimas, manoma, kilo iš to, kad jam gaminant naudojama beveik visko po puodelį (cup). Cupcakes yra gražus, gardus ir puikiai tinkantis šventiniam stalui saldumynas, dėl kurio vaikai tiesiog iš proto eina.

1. Iš pradžių minkštą sviestą išsukite su kiaušinio tryniais ir cukrumi. Įlašinkite vanilės, įberkite kakavos ir gerai išmaišykite. Tada reikia supilti pieną, pasukti kelis kartus mediniu šaukštu, suberti miltus, sodą ir išmaišyti tešlą.

 

2. Tešlą pilti ir į keksiukų formeles (keksiukų skardą, išklotą popierinėmis formelėmis) ir įkaitintoje orkaitėje kepti apie 35-40 minučių.

3. Kremui skirtą minkštą sviestą išsukite gerai, tada per du kartus sudėkite cukraus pudrą ir pieno. Išsukite kremą, kurį reikia pagardinti citrinos rūgštele ir sirupu, ir padailinkite valgomaisiais dažais.

4. Tada šaukštu sudėkite į konditerinį švirkštą (galima dėti ir į maišelį, ką turite) ir apipurkškite kremu pyragaičius, kuriuos dar galima puošti valgomaisiais (daugelis netiki tuo) sidabriniais karoliukais ir valgomosiomis širdelėmis. Padėkite į šaldytuvą valandai, o tada leiskite visiems ragauti.

Parašykite komentarą