Keksas su obuoliais

Home  >>  Pyragai  >>  Keksas su obuoliais


Keksas su obuoliais

Ilgėjant naktims ir rudenėjant nieko negali būti geriau kaip minkštas, kvapnus, ką tik ištrauktas iš orkaitės, romantiškai kvepiantis cinamonu obuolių pyragas.

Obuolių pyragas su cinamonu Pyragas su obuoliais kvepiantis cinamonu

Trukmė: 15 min. ruošti, apie 60 min. kepti
Porcijos: 12 gabalėlių
Energetinė vertė: apie 309 kcal/gabalėlis

Reikia:
• 600 g šviežių, saldžiarūgščių obuolių
• 200 g kepinių margarino (minkšto)
• 6 vid. kiaušinių
• 1 puodelio cukraus
• a.š. vanilinio cukraus
• kelių lašų citrinos ar kitos esencijos
• 1 1/2 puodelio persijotų miltų
• 1 1/2 a.š. kepimo miltelių
• cinamono (pagal skonį)
• sviesto (kepimo formai ištepti)

1.Išrinkti pačius gražiausius obuolius, juos švariai nuplauti, nulupti odelę. Išėmus sėklalizdžius, supjaustyti obuolius kubeliais.

2. Jei margarinas per kietas, dar truputį palaikyti kambario temperatūroje, kol suminkštės. Suminkštėjusį supjaustyti kubeliais, sukrėsti į dubenį. Įpilti visą cukrų. Mediniu šaukštu išsukti cukrų su margarinu iki purios masės. Tada, po vieną įmušti kiaušinius (trynius drauge su baltymais, atskirti nereikia), kaskart išmaišant.

2. Į gautą masę sudėti vanilinį cukrų ir citrinos (ar kitą) esenciją. Išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, įmaišyti į tešlą. Tešlą gerai išsukti kol bus vientisa ir tiršta.

4. Įkaitinti orkaitę iki 170-175 laipsnių temperatūros. Kekso kepimo formą (naudoti geriau atsegamą) ištepti gabalėliu sviesto. Sudėti supjaustytus obuolius, apibarstyti cinamonu. Ant viršaus užpilti tešlą. Kepti apie valandą. Viršus turi dailiai apskrusti, o įsmeigta šakutė neaplipti tešlą. Iškepusį keksą atsargiai iškrėsti į lėkštę (jei nepavyksta, kraštus „atlaisvinti“ peiliuku). Leisti atvėsti ir tada supjaustyti gabalėliais. Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *