Keksas su aguonomis

Home  >>  Pyragai  >>  Keksas su aguonomis


Keksas su aguonomis

Minkštutis, gardutis, puikiai tinka prie puodelio šiltos arbatos, nebrangus. Gan ilgai išlieka šviežias ir skanus. Štai toks yra citrininis keksas su aguonomis.

keksas su aguonomis Keksas su citrina ir aguonomis

Trukmė: 10-15 min. ruošti, apie 1 h kepti
Porcijos: apie 18 gabalėlių, keksas
Energetinė vertė: 218 kcal/gabalėlis

Reikia:
• 2/3 puodelio (160 ml) aliejaus
• 3/4 puodelio (150 g) cukraus
• 180 g liesos varškės
• 6 vid. kiaušinių
• tarkuotos did. citrinos žievelės
• 2 v.š. aguonų
• žiupsnelio druskos
• a.š. vanilinio cukraus
• citrinos esencijos (kvapiklio)
• 2 puodelių (apie 220 g) a.r. miltų
• 2 a.š. kepimo miltelių
• 100 g pieniško šokolado be priedų (glajui)

1. Aliejų išsukti su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Po vieną įmušti visus kiaušinius ir gerai išsukti masę. Tada sudėti minkštai sutrintą varškę ir dar kartą gerai išmaišyti, kad neliktų „burbuliukų“. Sudėti tarkuotą citrinos žievelę, vanilinį cukrų, aguonas, citrinų esenciją ir išmaišyti.

2. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įmaišyti į tešlą. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių temperatūros, įdėti pyragą ir kepti apie valandą, kol dailiai iškils ir apskrus viršus, o įsmeigta šakutė neaplips tešla. Leisti pyragui atvėsti. Šokoladą ištirpinti prikaistuvyje pastoviai maišant ant silpnos ugnies. Kai masė virs tokia, kurią lengva užtepti – patepti visą keksą. Leisti glajui sustingti.

Parašykite komentarą