Kaip pagaminti naminius ravioli (virtinukus)?

Home  >>  Italų virtuvė  >>  Kaip pagaminti naminius ravioli (virtinukus)?


Kaip pagaminti naminius ravioli (virtinukus)?

Tai ne taip jau ir sunku. O išmokus visą procesą atmintinai, pagaminti pavyks labai greitai ir be vargo. Be to, tokie virtiniai ne tik bus skanesni, bet ir kainuos žymiai mažiau. Ravioli dažnai yra gaminami su rikotos įdaru. Tad norint galima išbandyti labai paprastą įdarą: špinatai, rikota, kiaušinis, druska, pipirai, ir viskas.

Namie gaminti virtiniai

 

Naminiai ravioli (itališki virtinukai) su mėsos įdaru

Trukmė: 45 min. ruošti, 10 min. virti
Porcijos: 2 didelės (apie 20 did. ravioli)
Energetinė vertė: apie 595 kcal/porcija

Piniginė: kainuos ne daugiau nei 3.5 LT/porcijai

Reikia:

Ravioli tešlai:
• 2 vid. kiaušinių trynių
• žiupsnio druskos
• 1/4 puod. šilto vandens
• apie 180 g kvietinių miltų (pirmos rūšies)
• miltų kočiojimui

Įdarui:
• 150 g maltos mėsos
• 2 smulkintų česnako skiltelių
• 1 vid. smulkinto svogūno
• šaukšto smulkintų krapų
• šaukšto smulkintų petražolių
• šviežiai maltų juodųjų pipirų
• druskos

• 100 g sūrio (užtarkuoti ant viršaus)
• šviežių žalumynų (nebūtinai)

1.Paruošti įdarą: pakepinti svogūną su mėsa, įdėti česnako, krapų, petražolių, pipirų ir druskos. Išmaišyti, kepinti, kol mėsa visiškai iškeps. Palikti keptuvėje.

2. Puodelį (arba stiklinę) miltų sumaišyti su druska, padaryti duobutę. Įmušti kiaušinius, šakute išsukti tešlą. Įpilti šilto vandens išsukti tešlą kol ši atšoks nuo kraštu ir susisuks į lipnų burbulą. Sudėti likusius miltus ir užminkyti tešlą. Jeigu reikės daugiau miltų – dėti tol kol tešla nebelips prie rankų ir puikiai minkysis.

3. Iškočioti ploną tešlos lakštą – stačiakampį. Jei jis bus nedailus, pjaunamo ratuko pagalba padaryti jį lygų. Perlenkti, pažymėti susilenkimo liniją, nupjauti išsikišusius tešlos kraštelius. Atlenkti ir padalinti tešlą perpus.

4. Ant vieno lakšto galima nežymiai pažymėti „tinklelį“. Į kiekvieno kvadratėlio vidurį padėti po gumulėlį mėsos įdaro. Uždengti kitu tešlos lakštu ir, sušlapinus kraštus, suklijuoti. Pirštu pažymėti tarpus tarp iškilusių mėsos kauburėlių. Nupjauti banguoto ratukiniu peiliuku kraštus, kad stačiakampis būtų dar gražesnis. Perpjauti juosteles išilgai, tada per pusę (žiūrėti į iliustruotą pavyzdį). Ravioli dar gerai paspausti pirštais.

5. Užvirinti vandenį, sudėti ravioli virtinukus ir virti 8-10 minučių. Patiekti iškart užtarkavis sūrio ir apibarsčius žalumynais. Galima dar apibarstyti kitais prieskoniais, patiekti su pomidorų padažu.

Virtinių gaminimo eiga pateikta žemiau. Kaip jau minėta, visus virtinukus dar reikėtų sutvirtinti ir užspausti pirštais, kad verdant nesuplyštų.

Virtinių gaminimo eiga

 

Parašykite komentarą