Jamaikietiškas viščiukas

Home  >>  Paukštiena  >>  Jamaikietiškas viščiukas


Jamaikietiškas viščiukas

Net įdomu, kaip skirtingai tas pats produktas gali būti paruošiamas įvairiuose pasaulio kampeliuose. Šįkart pagaminkime viščiuką jamaikietiškai!

Viščiukas jamaikietiškai

Sudėtinės dalys:
visas 1-1,5 kg viščiukas

Prieskoninis marinatas:
• 6 vnt. Aštriųjų pipirų Scotch bonnet (jei jų negalite gauti, juos galima pakeisti habanero pipirais)
• 2 valg. šaukštai čiobrelių
• 2 valg. šaukštai maltųjų kvapniųjų pipirų
• 8 skiltelės smulkiai sukapotų česnakų
• 3 vidutinio dydžio svogūnai, smulkiai sukapoti
• 2 arbat. šaukšteliai cukraus
• 2 arbat. šaukšteliai druskos
• 2 arbat. šaukšteliai maltų juodųjų pipirų
• 1 arbat. šaukštelis cinamono
• 1 arbat. šaukštelis muskato riešuto
• 2 valg. šaukštai trinto šviežio imbiero
• Alyvų aliejaus
• Sojų padažo
• 1 žaliosios citrinos (laimo) sultys
• Apelsinų sulčių
• Baltojo vyno actas

1. Sumaišyti svogūnus, česnakus ir pipirus. Visas sudedamąsias marinato dalis suplakti plakiklyje ir turėsite prieskonių padažą.
2. Supjaustyti viščiuką į 8 dalis (arba naudoti blauzdeles, ketvirčius, sparnelius…). Jas sudėti į indą ir apipilti marinatu, kad visi gabaliukai būtų padengti. Vištieną uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve marinuotis per naktį.
3. Marinuotą viščiuką kepti orkaitėje kol apskrus.

Parašykite komentarą