Itališki plikyti pyragėliai „Cream puff“

Home  >>  Desertai ir pyragėliai  >>  Itališki plikyti pyragėliai „Cream puff“


Itališki plikyti pyragėliai „Cream puff“

Neteisinga galvoti, kad tai – nuodėmingas desertas. Tai desertas, kurio kiekvieną dieną nevalgysi, nes jei taip darytum, greitai pamirštum, kokie jie yra skanūs. Ir pasibaigtų visa magija.

Itališki eklerai Plikyti pyragėliai su kremu

Trukmė: 80 min.
Porcijos: 15 pyragėlių
Energetinė pyragėlio vertė: apie 117 kcal (be glajaus ir kremo), apie 258 kcal (su viskuo)

Reikia:
Eklerams
125 g, 82% riebumo sviesto
žiupsnio cukraus
žiupsnio druskos
125 ml sojų pieno
1 puodelio a.r. kvietinių miltų
4 vid. kiaušinių
Kremui ir papuošimui:
250 ml riebios grietinėlės
7 v.š. cukraus
žiupsnelio citrinos rūgšties
1 v.š. apelsinų likerio (nebūtinai)
šaukšto tirpios maltos kavos
100 g tamsaus šokolado
saujos skaldytų lazdyno riešutų

1. Sviestą supjausyti gabalėliais, sudėti į puodą. Įpilti pieno, druskos, cukraus. Maišyti kaitinant ant vidutinės ugnies. Kada masė suburbuliuos, kuriam laikui nuimti nuo ugnies.

2. Įmaišyti puodelį miltų (geriausia tam naudoti medinį šaukštą). Sukti masę tol, kol skystis susigers į miltus. Grąžinti ant vidutinės ugnies ir toliau sukti tešlą kol ši atšoks nuo kraštų ir susisuks į burbulą.

3. Burbulą įdėti į kitą indą, kad atvėstų. Palaukti 5-10 minučių. Tuomet įmaišyti (po vieną) kiaušinius, jeigu nėra jėgų plakti pakankamai stipriai, naudoti elektrinį plakiklį. Tuomet dar kartą masę išmaišyti šaukštu. Ji turi būti minkšta, lipni ir neištižusi.

4. Supilti tešlą į konditerinį maišelį ar švirkštą ir, naudojant didelį banguotąjį antgalį (šiaip jau galite naudoti kokį tik norite) ant riebalais išteptos arba kepimo popieriumi išklotos skardos išspausti pyragėlius. Galima daryti apvalius arba pailgus, kaip pasirodys skaniau. Pyragėliai orkaitėje stipriai išsipūs, todėl nedaryti labai didelių.

5. Gerai įkaitinti orkaitę iki labai aukštos temperatūros (220-240°C), dėti pyragėlius ir kepti kol gražiai iškils bei truputį apskrus. Tai turėtų trukti priklausomai nuo eklerų dydžio.

6. Išimti pyragėlius, atvėsinti ant grotelių. Paruošti grietinėlę: išplakti ją elektriniu plaktuvu su cukrumi, likeriu, citrinos rūgštimi ir kava. Sudėti grietinėlės kremą į konditerinį maišelį ar švirkštą ir naudojant pati ploniausią, siauriausią antgalį, lengvai pradūrus skylutę jau atvėsusio eklero šone, sušvirkšti kremo.

7. Šokoladą ištirpinti prikaistuvyje. Aplieti eklerus ir užbarstyti riešutų. Padėti sustingti į šaldytuvą. Kai šokoladas visiškai sustings, galima patiekti. Prieš patiekiant bent 10 minučių palaikyti kambario temperatūroje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *