Įspūdžiai iš kelionės į Ispaniją arba gurmaniški atradimai Sevilijoje

Home  >>  Italų virtuvė  >>  Įspūdžiai iš kelionės į Ispaniją arba gurmaniški atradimai Sevilijoje


Įspūdžiai iš kelionės į Ispaniją arba gurmaniški atradimai Sevilijoje

Turgus Sevilijoje

Vieną vakarą benaršant internete mano akys užkliuvo už neįtikėtinai patrauklaus kelionių pasiūlymo. Siūlomi skrydžiai buvo iš tiesų pigūs. Tad, ilgai nesvarsčiau ir išsirinkau šalį, kurioje dar nebuvo tekę lankytis. Nusprendžiau keliauti į Ispaniją, o dar tiksliau – į Seviliją, esančią pietinėje šalies pusėje, Andalūzijos regione. Lėktuvo bilietai internetu buvo nupirkti vos per kelias akimirkas, tad, man beliko tik nuspręsti, kaip praleisiu savo laiką nuostabiame Sevilijos mieste. Tiesa, keliavau tik savaitgaliui, todėl neturėjau begalės laiko. Vis dėlto, savo kelionių užrašinės lapus užpildžiau pačiomis įvairiosiomis veiklomis. Norėjosi pamatyti kuo daugiau. Visai nenuostabu, jog didžiąją dalį mano lankytinų objektų Sevilijoje sudarė gurmaniški restoranai bei maisto turgūs. Juk keliaujant į svečią šalį visados be galo knieti susipažinti su jos unikaliais skoniais.

Vos tik atvykęs į Seviliją supratau, jog tiesiog įsimylėjau tą miestą. Tai buvo tikra meilė iš pirmo žvilgsnio. Nuo pat pirmųjų akimirkų šis Ispanijos perlas mane pakerėjo savo turtinga istorija bei kultūra. Dar net nespėjęs pabendrauti su vietiniais gyventojais, pastebėjau jų plačias šypsenas bei spindinčias akis, kurios bylojo apie draugiškumą bei svetingumą. Juk taip gera jaustis laukiamam visiškai nepažįstamame mieste. Nors jame užsibūsiu vos kelias dienas. Būtent taip jaučiausi Sevilijoje nuo pat pirmųjų akimirkų. Tad, galėjau tik numanyti kokia gausybė teigiamų emocijų manęs dar laukia prieš akis.

Skridau rytiniu reisu, todėl patekau į dar bundantį miestą. Su malonumu stebėjau niekur neskubančius žmones, lėtai gurkšnojančius kavą ir besišnekučiuojančius apie gyvenimą. Nors buvau vedinas troškimo kuo daugiau pamatyt bei kuo daugiau suspėti, supratau, jog daug svarbiau yra nuoširdžiai pajausti miesto atmosferą. Tad, sąmoningai „įjungiau“ žemesnę pavarą, susiradau savo viešbutį, kuriame pasidėjau daiktus ir dar spėjau palįsti po dušu. Išsiruošiau į skonių kelionę po Seviliją. Artėjo pietų metas. Tai buvo ideali proga susipažinti su Ispanijos nacionaline virtuve. Nusprendžiau pietauti viename iš restoranų, kuriuos buvau pasižymėjęs savo lankytinų vietų sąraše.

Restorane mane pasitiko paslaugūs bei malonūs padavėjai, kurie netruko atnešti meniu bei trumpai supažindinti su jame esančiais patiekalais. Diena buvo karšta ir saulėta, tad net po ilgos kelionės nebuvau labai išalkęs, o juo labiau nenorėjau nieko sunkaus. Padavėjas patarė rinktis šaltą gaspačo sriubą, nes ji ne tik puikiai atgaivina, bet ir yra kilusi iš Andalūzijos regiono, kuriame ir yra Sevilija. Pagrindiniai šiam patiekalui gaminti naudojami produktai yra pomidorai, česnakai, agurkai, paprika bei duona. Tad, gaspačo puikiai tinkamas ir mūsų kraštams. Net pamaniau, jog ši šalta sriuba iš Andalūzijos regiono galėtų būti puiki alternatyva mūsų šaltibarščiams. Todėl karštomis vasaros dienomis gaspačo neabejotinai bus viena iš mano favoričių.

Žinoma, mano viešnagė Sevilijoje būtų buvusi nieko verta, jei nebūčiau apsilankęs legendiniame šio miesto maisto turguje. Negalėjau atsistebėti nuostabiu produktų pasirinkimu bei vienas už kitą entuziastingesniais pardavėjais. Visi siūlė savo prekes ir jos visos buvo vertos mažų mažiausia paragavimo. Sunkiai galėjau susilaikyti nepirkdamas visko iš eilės. Šiaip ne taip atsispyriau šio turgaus magijai ir nusipirkau šūsnį įvairiausių prieskonių. Juk jie tikrai pravers gaminant bet kokius patiekalus. Tiesą sakant, neįmanoma aprašyti visų nuostabių emocijų, kurias patyriau lankydamasis Sevilijoje. Taip pat negaliu perteikti ir nepakartojamų Ispanijos virtuvės patiekalų kvapų bei skonių. Esu tikras tik dėl vieno – būtinai grįšiu ten, tik šį kartą Sevilijoje užsibūsiu gerokai ilgiau.

***

Nemokami Darbo Skelbimai

Parašykite komentarą