Indiškas avinžirnių troškinys su vištiena

Home  >>  Indų virtuvė  >>  Indiškas avinžirnių troškinys su vištiena


Indiškas avinžirnių troškinys su vištiena

Troškiniai su mėsa ir daržovėmis- puikus pasirinkimas rudenį, kai dar turime daržovių atsargų, o norisi sveikų pietų 🙂

Indiškas avinžirnių troškinys

Trukmė: apie 60 min. (+ iš vakaro paruošti/užmerkti avinžirniai)
Porcijos: 3

Reikia:
• 250 g vištienos filė be odelių
• 150 g avinžirnių
• skardinės smulkintų pomidorų
• 2 v.š. aliejaus
• 1 didelio svogūno
• 2 česnako skiltelių
• žiupsnio kumino*
• a.š. ciberžolės*
• a.š. imbiero
• šviežiai maltų juodųjų pipirų
• druskos (pagal skonį)
• lauro lapo
• saliero lapelių (nebūtina)

*Kuminą (indiškus kmynus) galima pakeisti paprastais lietuviškais kmynais, o vietoje ciberžolės įberti kario prieskonių (šaukštą).

Pastaba: Šis troškinys yra visiškai neaštrus, jeigu norite, kad būtų aštrus, nepagailėkite šviežiai matų juodųjų pipirų ir įberkite papildomai čili prieskonių.

1. Užmerkti avinžirnius iš vakaro. Per naktį išmirkytus avinžirnius virti apie 35 minutes. Tada nupilti vandenį ir palikti juos kurį laiką ramybėje. Keptuvėje įkaitinti aliejų, kuriame apkepti smulkintą svogūną ir česnaką. Suberti kuminą (arba kmynus) ir paskrudinti apie minutę, sudėti kubeliais supjaustytą vištienos filė. Apkepti vištieną iš visų pusių. Suberti prieskonius: ciberžolę arba karį, imbiero, išmaišyti.

2. Suberti avinžirnius, supilti pomidorų tyrę, įmesti lauro lapelį, saliero lapelių, pabarstyti druska ir šviežiai maltais pipirais. Troškinti ant silpnos ugnies apie 15-20 minučių. Paragauti ar netrūksta druskos ir pipirų, jei viskas gerai – patiekti gilesnėse lėkštėse su virtais ryžiais, kuskusu ar kuo tik pageidaujate.

***

www.Dviraciai.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *