Imbierinis pyragas su šokoladu ir grietinėle

Home  >>  Pyragai  >>  Imbierinis pyragas su šokoladu ir grietinėle


Imbierinis pyragas su šokoladu ir grietinėle

Saldus, purus, minkštas, dieviško skonio ir kvapo imbierinis pyragas yra vertas nuodėmės! Jį gaminant namuose pasklis subtilus namuose gaminto šokolado kvapas, tad verta rizikuoti sukurti šį šedevrą ir savo namuose.

imbierinis pyragas su sokoladu ir grietinele

 

Reikia:• 150 g tikrojo saldžios grietinėlės sviesto
• 250 ml grietinėlės
• 1/2 puodelio pieno
• 4 kiaušinių baltymų
• puodelio cukraus
• 3 v.š. šokolado miltelių
• 1 v.š. vanilės cukraus
• keli lašai vanilės esensijos
• 4-6 v.š. kakavos miltelių
• 4 v.š. kakavos sviesto (ištirpinto)
• 1/4 a.š. kardamono
• 1/4 a.š. maltų gvazdikėlių
• 1 a.š. malto imbiero miltelių
• šaukštas škotiško viskio
• 1 1/2 puodelio miltų (maždaug)
• šaukštelis kepimo miltelių
• žiupsnelio druskos

Papuošimui:
• cukraus pudros
• šokoladinio glajaus pieštuko
• konservuotų mangų

1. Kambario temperatūroje aptirpusį sviestą susmulkinti ir ištrinti su cukrumi. Tada supilti grietinėlę, pamaišant pripilti pieno. Atskirame įkaitintame indelyje sumaišyti kakavą su kakavos sviestu, vanilės esensija, vaniliniu cukrumi, kardamonu, imbieru, gvazdikėliais.

2. Gautą masę supilti į tešlą (jeigu grietinėle ar pienas buvo ne kambario tmeperatūros, o iš šaldytuvo gali susidaryti kakavos gumuliukai, tad patariama naudoti kambaryje kiek atšilusius produktus).

3. Tada įpilti miltų, kad būtų lengviau maišyti, maišant įdėti kepimo miltelių, šokolado miltelių, įpilti viskio, maišsnt vis dėti miltų, kad tešla gautųsi tiršta (kaip grietinė), galiausiai įmaišyti standžiai išplaktus kiaušinio baltymus, įberti žiupsnelį druskos.

Nepamirškite nuo šaukštelio paragauti, gal tešlai ko nors trūksta – įdėti daugiau cukraus, ar dar šiek tiek imbiero.

4. Kai tešla jau bus paruošta, supilti į neprilimpančią kepimo formą (plokščią, apvalią), pašauti į orkaitę. Kepti 45-55 min. 180 laispnių temperatūroje.

5. Kai pyragas kiek atvės, nepagailėti apibarstyti balta cukraus pudra, o tada su šokoladinio glajaus pieštuku nupiešti langelius. Galima papuošti konservuotais mango vaisiais. Jeigu norite patiekti karštą, patiekite su šaltais ledais. Tačiau skaniausias pyragas kelias valandas palaikytas šaldytuve. Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *