Geriausias omletas

Home  >>  Prancūziška virtuvė  >>  Geriausias omletas


Geriausias omletas

Omletas – – nebrangus, greitai ir nesudėtingai paruošiamas, ir puikus, tiesiog puikus vėlyvų pusryčių draugas.

Greitai pagaminamas omletasOmletas su omidorais ir prieskoniais

Trukmė: 5 minutės
Porcijos: dviem

Reikia:
• 4 vid. kiaušinių
• smulkiavaisių pomidorų
• šaltai rūkyto kumpio
• gabalėlio sviesto (apie 20 g)
• šviežiai maltų juodųjų pipirų
• šaukšto džiovintų kmynų
• provansiškų žolelių
• druskos

1. Įkaitinti keptuvę, įmesti gabalėlį sviesto ir pavartyti, kad jis išsilydytų ir pasiskirstytų tolygiai po visą keptuvę. Tuomet įmesti saują mažais kubeliais supjaustyto kumpio ir apkepti apie 30-60 sekundžių, kol išsiskirs mėsos sultys ir visa virtuvė pradės kvepėti. Tuo tarpu įmušti į dubenį keturis kiaušinius, gerai ištrinti šakute iki vientisos masės. Įberti druskos ir šviežiai maltų pipirų, išmaišyti. Į keptuvę sudėti supjaustytą pomidorą ir dar pakepti apie 30-60 sekundžių (viską daryti ant vidutinės arba silpnesnės ugnies).

2. Galiausiai į keptuvę supilti kiaušinius ir išmaišyti viską gerai ir greitai, nes kiaušiniai pradės kietėti. pabarstyti kmynais ir provansiškomis žolelėmis. Pakepti tol kol blynas sukietės, o jo kita pusė iškeps. Tada naudojantis mentele apversti vieną blyno šoną, t.y. perlenkti visą blyną pusiau ir perskirti mentele dar per pus, kad gautųsi dvi porcijos trikampių omleto blynelių. Įdėti į lėkštę; galima papuošti petražolių šakelėmis.

Parašykite komentarą