Garuose keptas viščiukas

Home  >>  Paukštiena  >>  Garuose keptas viščiukas


Garuose keptas viščiukas

Viščiukas keptas specialioje garinėje orkaitėje, tačiau šį receptą galima pritaikyti ir paprastai orkaitei.

Į orkaitėje esantį stalčiuką, panašų į skalbimo mašinos, reikia pilti vandens. Tuomet vanduo magiškai atsiduria apačioje ir po dviejų trijų minučių virsta garais. Didžiausias skirtumas tarp paprastos ir garinės orkaitės yra maisto kvapas – kai kepi garuose jis būna visiškai kitoks.

Garuose keptas viščiukas

Trukmė: 60-70 min.
Užteks: 3-4 žmonėms

Reikia:
• apie 1.5 kg viščiuko
• 50g grietinėlės sviesto
• pakuotės konservuotų persikų
• šiek tiek rozmarino
• šiek tiek tarkuoto imbiero
• šviežiai maltų pipirų ir jūros druskos
• citrinos sulčių
• + karščiui atsparaus kepimo indo

1. Viščiuką švariai nuplauti po tekančiu vandeniu. Įdėti į karščiui atsparų indą. Reikėtų rinktis gilesnį, kad neištekėtų sultys. Įkimšti vidun persikų skilteles. Iš abiejų pusių mėsą įtrinti šviežiai maltais pipirais, druska, imbieru ir apibarstyti rozmarinu. Apšlakstyti citrinų sultimis ir ištirpintu sviestu.

2. Kepti karštoje, jau įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių. Išėmus patiekti su persikais, šviežiomis daržovėmis ar kitu pasirinktu garnyru.

3. Kaip keptas šis patiekalas: į „stalčių“ įpilta 650ml vandens, pasirinkta automatinė funkcija viščiukui, kepta karštame garų rėžime, 180 laipsnių temperatūroje, 30 min. (tada vanduo išgaruoja). Apvertus mėsą, dar kartą įpilta tiek pat vandens, vėl kepta 30 min.

Parašykite komentarą