Garam masala – indiškas prieskonis

Home  >>  Indų virtuvė  >>  Garam masala – indiškas prieskonis


Garam masala – indiškas prieskonis

Garam masala – tai indiškas prieskonių mišinys, plačiai naudojamas jų pagrindiniuose, aštriuose, sočiuose patiekaluose, vadinamuose curry. Turėdami reikalingų prieskonių, galite garam masalą pasigaminti ir namuose.

Garam Masala indiskas prieskonis

Garam Masala

Grama masala prieskonių mišinio receptas:
4 v. š. kalendros sėklų
1 v.š. kmyninio kumino sėklų
1 v.
š. Juodųjų maltų pipirų
1 1/2 a. š. Juodojo kumino sėklų (sharjeera)
1 1/2 a.š. sauso imbiero

1/4 šaukštelio (maltų):
juodojo kardamono
gvazdikėlių
cinamono
trintų lauro lapelių

Lėtai ir ilgai pakepinti prieskonius, kol jie paruduos, tik tada įdėti imbierą. O jau kai prieskoniai atšals – kardamoną. Aš dar įdedu ciberžolės.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *