Drėgna bananų duonelė

Home  >>  Pusryčių meniu  >>  Drėgna bananų duonelė


Drėgna bananų duonelė

Iš pirmo žvilgsnio ši duona panaši į paprastą batoną su prieskoniais, skoniu ji primena naminį mamos pyragą: minkštą, šviežią, drėgną ir iškeptą su didele doze nuoširdumo. Tokią duonelę yra puiku išsikepti vėlyviems sekmadienio ar šeštadienio pusryčiams ir gardžiuotis su tepamu šokoladiniu kremu arba tiesiog be nieko. Jei namie guli keli bananai ir jūs turite pusantros laisvos valandos – išbandykite, tai visai nesudėtinga.

Bananų duonelė

Trukmė: 10-15 min. ruošti, apie 80 min. kepti
Porcijos: apie 20 gabalėlių

Reikia:
• 700 g (3 vid.) prinokusių bananų
• 100 g natūralaus sviesto (nesūdyto)
• puodelio (250 ml) cukraus
• a.š. vanilinio cukraus
• žiupsnio druskos
• 2 didelių kiaušinių
• puodelio (250 ml) kefyro
• a.š. valgomosios sodos
• 2 puodelių (apie 220 g) a.r. kvietinių miltų
• žiupsnio malto cinamono
• žiupsnelio malto kardamono
(aš dar romo esencijos įpyliau truputį)

1. Iškart įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Bananus nuplauti, nulupti ir sutrinti šakute arba elektriniu maišytuvu. Sviestą ištirpinti prikaistuvyje ant silpnesnės ugnies pastoviai maišant. Nuimti sviestą nuo ugnies, leisti truputį ataušti ir išsukti su cukrumi, sumaišytu su žiupsniu druskos ir vaniliniu cukrumi. Kai masė bus atvėsusi, įmušti po kiaušinį ir ištrinti iki vientisos masės. Įmaišyti sutrintus bananus.

2. Įmaišius bananus, įmaišyti valgomąją sodą. Supilti ir atsargiai įmaišyti kefyrą. Supilti miltus, išmaišyti tešlą ir pagardinti ją cinamonu, kardamonu (jei neturite užteks ir cinamono) ir romo esencija (nebūtina).

3. Tešlą supilti į riebalais išteptą kepimo formą arba į kepimo formą, kuri yra išklota kepimo popieriumi. Nusiteikti duonelę kepti ilgai – apie 80 minučių, kol į per vidurį iki pat pabaigos įsmeigtas pagaliukas ar šakutė išlįs neaplipęs tešla. Tada išimti  duonelę, atvėsinti ir supjaustyti. Duonelė-pyragas skani ir atvėsusi: gan soti, minkšta, drėgna ir sodri.

Parašykite komentarą