„Cheesecake“ su miško uogomis ir šokolado plutele

Home  >>  Pyragai  >>  „Cheesecake“ su miško uogomis ir šokolado plutele


„Cheesecake“ su miško uogomis ir šokolado plutele

Švelni uogų rūgštelė ir pikantiškas mėlynių kartumas taip puikiai susilieja su gaiviu varškės saldėsiu ir burnoje tirpstančiu šokoladiniu pagrindu…

Cheesecake su miško uogomis ir šokoladu Sūrio pyragas su miško uogomis

Trukmė: 20-30 min. gaminti, 60 min. kepti, kelias valandas šaldyti
Porcijos: 12 gabalėlių
Energetinė vertė: apie 375 kcal/porcija

Reikia:
Pagrindui:
• 240 g šokoladinių „Selgos“ sausainių
• 85 g saldžios grietinėlės sviesto

Pyragui:
• 4×125 g varškės sūrio „Philadelphia“
• 3/4 puodelio baltojo cukraus
• 200 ml riebios grietinėlės
• 2 vid. kiaušinių
• 1 v.š. klevų sirupo
• 1 v.š. nekoncentruotų citrinos sulčių

Žele viršui:
• pakuotės pyragų žele
• 250 ml virinto vandens
• 2 v.š. baltojo cukraus
• saujos (apie 100 g) šviežių mėlynių
• saujos (apie 100 g) juodųjų serbentų
• šiek tiek aviečių

+ nepamirškite, kad dar reikės atsegamos tortų formos (26-27 cm skersmens).

1. Sviestą ištirpinti prikaistuvyje, kaitinant ant nedidelės ugnies ir pastoviai maišant. Nuimti nuo ugnies ir leisti jam atvėsti.

2. Sausainius sutrinti elektriniu maišytuvu. Tačiau nedėti visų iškart — bus daug lengviau sumalti sausainius dedant po truputį, pvz. galima padalinti kiekį į 4-5 dalis.

3. Į sutrintą sausainių masę supilti sviestą, išmaišyti ir įklijuoti delnais į kepimo formą. Kepti 175-180 laipsnių temperatūroje, jau įkaitintoje orkaitėje, apie 12 minučių. Išimti ir leisti atvėsti.

4. Sūrio kremą sutrinti su cukrumi iki purumo. Įmušti kiaušinius, išmaišyti, supilti standžiai išplaktą grietinėlę, gerai išmaišyti. Įmaišyti klevų sirupo ir citrinos sulčių. Pyrago masę supilti ant sausainių. Kepti 180-185 laipsnių temperatūroje apie valandą.

5. Sumaišyti žele pakuotės turinį su cukrumi, įpilti 250 ml vandens ir pastoviai maišant užvirinti. Dar pavirti kelias minutes kol želatina ištirps.

6. Švariai nuplauti uogas, apžiūrėti ar avietės be kirmėlių. Uogas sudėti ant pyrago ir paskirstyti tolygiai. Dar šiltą žele masę supilti ant jau atvėsusio pyrago. Palaikyti kambario temperatūroje bent jau kokias 10 minučių. Tuomet dėti į šaldytuvą ir šaldyti ne mažiau kaip 2.5-3 valandas, geriausia — per naktį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *