Chachapuri blyneliai su sūriu

Home  >>  Pusryčių meniu  >>  Chachapuri blyneliai su sūriu


Chachapuri blyneliai su sūriu

Pabandykite pasigaminti blynelius kitaip – su sūriu. Kvepės visi namai!

Chachapuri blyneliai su sūriu

CHACIAPURI (Chačapuiri)

• 2 stiklinės miltų (gali būti šiek tiek daugiau)
• 2/3 stiklinės rūgpienio/jogurto/kefyro
• ½ šaukštelio druskos
• pageidautina ½ šaukštelio kepimo miltelių (nebūtinai)
• įdarui geriau sumaišyti įvairius sūrius: mozzarela, feta (bryndza), Rokiškio…
• 1 kiaušinis
* pageidautina žalumynų: petražolių, krapų
* sviesto patepimui (paprasto)

1. Užminkyti tešlą, palikti ją pusvalandžiui išbrinkti. Visus sūrius susmulkinti ir sumaišyti su kiaušiniu ir žalumynais. Įdaras turi būti sūrokas, tad jeigu sūriai švelnesni (mozzarela, Rokiškio), tuomet reikėtų dar įberti druskos.

2. Tešlą padalinti į 4 didesnes dalis arba į 8 mažesnes. Didesnes dalis iškočioti į apskritimus, į viduriuką į dėkite įdaro ir kraštus surinkti (kaip chinkali) ir sujunkite. Iškočioti maždaug 0,7 cm storio paplotėlį ir kepkite sausoje įkaitintoje keptuvėje po 1,5 – 2 min. iš kiekvienos pusės.

3. Iškepusį paplotėlį patepti sviestu ir uždengti lėkšte. Paplotėlius dėti vieną ant kito.

P.S. Jei padalinsite į 8 dalis, įdarą reikės dėti tarp dviejų iškočiotų paplotėlių, kraštus gerai sujungti (galima patepti kiaušinio baltymu).

 

Parašykite komentarą