Burnoje tirpstantys triufeliai

Home  >>  Desertai ir pyragėliai  >>  Burnoje tirpstantys triufeliai


Burnoje tirpstantys triufeliai

Šiek tiek karstelėjęs, dieviškas tirpstančio šokolado skonis, traški vaflinė plutelė, svaiginantis brendžio aromatas – pasaulis slysta iš po kojų paragavus šio prabangaus ir karališko saldumyno. Pasaulio triukšmą nustelbiantis, gundantis ir kiek nuodėmingas skonis akimirkai gali leisti pasijusti aukščiau savęs. Perskaičius įvairių triufelių receptų, nusprendėm nesivadovauti nei vienu, o improvizuoti. Intuicija ir šįkart neapgavo. Todėl džiaugsmingai dalinamės receptu.

Burnoje tirpstantys naminiai triufeliai

Burnoje tirpstantys naminiai triufeliai

Burnoje tirpstantys naminiai triufeliai 2

Burnoje tirpstantys naminiai triufeliai 2

Triufeliams pagaminti prireiks:

dviejų lakštų traškių vaflių
170 g tikrojo saldžios grietinėlės sviesto
6 valgomųjų šaukštų cukraus
2 šaukštų vid.riebumo grietinėlės
6 valgomųjų šaukštų itin smulkaus malimo kvietinių miltų
3 v.š. kakavos miltelių
trijų-keturių šaukštelių kavos be nuosėdų
žiupsnelio vanilinio cukraus
žiupsnio šokoladinių miltelių
trijų šaukštų brendžio
šaukštelio romo esensijos

Vaflio lakštus sutrupinti ir palikti ramybėje. Jeigu nenorite trupinti dabar, galėsite tai padaryti vėliau, jų vis tiek prireiks dar ne itin greitai. Dabar svarbiausia sviestą šiek tiek palaikyti kambario temperatūroje, kad jis suminkštėtų, suminkštėjusį sviestą supjaustyti peiliu į mažus kubelius. Kubelius sukrėsti į dubenį, įdėti šešis šaukštus cukraus ir, pasičiupus medinį šaukštą, išsukti sviestą su cukrumi iki labai purios masės. Tai atlikus supilti du šaukštus grietinėlės ir gerai vėl viską išsukti.

Miltus suberti į sausą, švarią keptuvę ir ant silpnos ugnies pakepinti, kol jie pradės kvepėti ir pasidarys gelsvi. Tada juos sumaišyti su kakavos milteliais, vaniliniu cukrumi, šokolado milteliais, kava. Išmaišyti „miltelinį“ mišinį. Sukrėsti jį į puraus sviesto masę, viską išmaišyti, o išmaišius supilti brendžio, romo esencijos ir dar pamaišyti. Visą šitą košę padėti į šaldytuvą kokioms 2-3 valandoms.

Išėmus iš šaldytuvo, formuoti rutuliukus, kuriuos gausiai apvolioti vaflių trupiniuose. Pagamintus triufelius laikyti šaldytuve. Pateikti tiesiai iš šaldytuvo

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *