Burnoje tirpstantis medaus pyragas

Home  >>  Pyragai  >>  Burnoje tirpstantis medaus pyragas


Burnoje tirpstantis medaus pyragas

Nuostabus, burnoje tirpstantis medaus pyragas… Geriausia kepinį pjaustyti jam kiek atvėsus ir sukietėjus truputį. Tada galima sudėti į lėkštę ir uždengti maistine folija – taip jis ilgiau išliks šiltas.

Medaus pyragas

Trukmė: apie 75 min.
Porcijos: mažas keksas (apie 6-8 porcijos)

Reikia:
• 70 g natūralaus sviesto
• 3 vid. kiaušinių
• 4 v.š. su kaupu medaus
• 1/2 puodelio (250 ml) rudojo cukraus
• žiupsnio malto cinamono
• žiupsnelio druskos (nebūtina)
• šviežiai tarkuotos citrinos žievelės
• esencijos (tinka apelsinų, citrinų ar romo)
• a.š. kepimo miltelių
• 1 1/2 puod. miltų

1. Sviestą ir medų ištirpinti ant nedidelės ugnies ir išmaišyti. Sumaišyti su cukrumi. Kai ši masė atvės, po vieną įmušti ir įmaišyti kiaušinius. Įberti cinamono, esencijos, citrinos žievelės ir druskos. Išmaišyti.

2. Į tešlą supilti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir viską gerai išmaišyti. Supilti į riebalais išteptą arba kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (rinktis nedidelę). kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 60-65 minutes kol šakutė neaplips tešla (medaus pyragai paprastai kepa kiek ilgiau). Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *