Braškinis varškės pyragas

Home  >>  Pyragai  >>  Braškinis varškės pyragas


Braškinis varškės pyragas

Jei jūs mėgstate varškės pyragus – šitas jums labai patiks. Gardus ir kvepiantis braškėmis…

Varškės pyragas su braškėmis

Reikia:
• 4 mažų kiaušinių
• 2 x 180 g liesos varškės
• 3 v. š. cukraus
• 2 v.š. braškinių cukraus miltelių (Dansukker)
• 1 a.š. vanilinio cukraus
• 1/2 puodelio grietinės
• 100 g miltų
• 2 v. š. kukurūzų krakmolo
• 1  a.š. kepimo miltelių

Papuošimui:
• 1/2 puodelio grietinėlės (riebios)
• 2 v.š. braškinių cukraus miltelių
• žiupsnelis citrinos rūgšties
• 1 v.š. braškinio ar vyšnių sirupo
• pakuotės vanilinio glajaus
• šaldytų arba šviežių braškių

1. Įmušti kiaušinius, suplakti su cukrumi ir braškiniais cukraus milteliais. Įdėti grietinės, išmaišyti, tada sudėti varškę, gerai ištrinti gautą masę. Sumaišyti miltus su krakmolu ir kepimo milteliais, sudėti juos. Tuomet įberti vanilinio cukraus. Išmaišyti tešlą (turi gautis tiršta) ir supilti į kepimo formą. Kepti maždaug 40-60 minučių, priklausomai nuo temperatūros.

2. Kai pyragas iškeps, išimti ir leisti atvėsti. Paruošti glajų, supilti ant pyrago. Suplakti grietinėlę su cukraus milteliais ir sirupu. Nepamiršti įberti žiupsnelį citrinos rūgšties (tada grietinėlė įgauna dievišką rūgštelės skonį). Grietinėlę išspausti ant pyrago arba patiekti šalia pyrago, papuošti uogomis. Štai ir viskas. Skanaus!

 

Parašykite komentarą