Baltieji kokoso triufeliai su migdolais

Home  >>  Saldumynai  >>  Baltieji kokoso triufeliai su migdolais


Baltieji kokoso triufeliai su migdolais

Baltasis triufelis su kokosu gali kiek priminti „Rafaelo“ skonį, tik kur kas mažiau sintetinis. Saldus ir raminantis, burnoje kaipmat ištirpstantis skonis, suteikiantis palaimos jausmą. Išbandykite.

Baltasis kokoso triufelis su migdolais Kokoso triufeliai su migdolais

Reikia:
200 g baltojo šokolado be priedų (geriausia „Villars“)
100 g, 25-35 % riebumo grietinės
50 g tikrojo, saldžios grietinėlės sviesto
400 g kokoso drožlių
4 v.š. baltojo cukraus
vanilino žiupsnelio
kelių šaukštų brendžio
migdolų saujos

1. Šokoladą ištirpinti, įdėjus jį į indelį, o indelį atsargiai įstačius į dubenį su verdančiu vandeniu. Kai šokoladas ištirpsta, tada sumaišyti jį su grietine, viską dar tirpinti, maišyti iki vientisos masės.

2. Tada supilti į dubenį, kuriame yra sviestas, drauge viską išplakti iki gražios kreminės masės, įdėti cukraus su vanilinu (mažu žiupsneliu), išmaišyti, dar įpilti brendžio, labai gerai išmaišyti ir šią masę padėti į šaldytuvą kokiom 3 valandoms.

3. Išimti iš šaldytuvo, rankomis formuoti dailius burbuliukus, kuriuos apvolioti kokoso drožlėse, įsmeigti dailų migdolą į vidų. Visus paruoštus triufelius dailiai sudėti vienas šalia kito ir pastatyti į šaldytuvą, geriausia laikyti per naktį.

Skanaus!

Parašykite komentarą