Avietinis pyragas su kavos kremu

Home  >>  Pyragai  >>  Avietinis pyragas su kavos kremu


Avietinis pyragas su kavos kremu

Nėra abejonių , kad ir jūs nualptumėte vos po vieno šio deserto kąsnio, dailiai kabančio ant desertinės šakutės galo…

Avietinis pyragas su kavos kremu Avietinis pyragas su kavos prieskoniu

Reikia:
Tešlai:
• 100 g tikrojo sviesto
• 2 nemažus kiaušinius
• puodelį cukraus (nepilną)
• vanilino žiupsnelį
• citrinos žievelės (tarkuotos)
• citrinos esencijos
• maždaug puodelis su trupučiu miltų

Įdarui:
• 400 g varškės
• 2 kiaušiniai
• puodelį avietinio džemo
• šaukštelį vanilinio cukraus
• citrinos esencijos
• 2 v.š. natūralių citrinos sulčių
• 4-5 v.š. miltų (a.r.)

Kremui:
• 200 ml riebios grietinėlės
• 6-7 v.š. cukraus
• žiupsnelį citrinos rūgšties
• 1 1/2 a.š. tirpios kavos miltelių
• 1 1/2 šaukšto šokoladinių miltelių
• puodelį maltų migdolų su žemės riešutais
• pakuotė „avietinių“ guminukų „Harribo“

1. Kambario temperatūros sviestą išsukti su kiaušiniais ir cukrumi, suberti vanilino, esencijos, žievelės. Viską gerai išmaišyti, tada sudėti miltus ir užminkyti trapią, sunkiai kočiojamą, bet beveik nelimpančią prie rankų tešlą. Ją „įklijuoti“ į 27 cm skersmens pyrago skardelę, išteptą sviestu. Subadyti šakute ir apie 10-12 min. pakaitinti orkaitėje, nustačius tešlos rėžimą. Kai tešla kiek apkepa, išimti ir leisti atvėsti.

2. Iš varškės ir kiaušinių išsukti tirštą masę, į kurią dėti džemo, išmaišyti, tada įberti vanilino, lašelį esencijos, citrinos sulčių, gerai išmaišyti, o galiausiai išsukti drauge su miltais. Masė turi gautis tiršta ir kvapni. Ją dėti į kiek atvėsusią pyrago tešlą. Tada šauti į orkaitę, nustatyti tokio tipo pyrago kepimo režimą, arba kepti 180-190 laipsnių temperatūroje apie 31 minutę.. Pyragu kvepės visi namai.

Avietinis pyragas su kava

3. Tada pyragą ataušinti ir dėti į šaldytuvą. Po kokio pusvalandžio pradėti ruošti „toppingą“: išplakti grietinėlę su cukrumi, kavos, šokolado milteliais ir citrinos rūgštimi, kad gautųsi saldus kavos kremas su gaivia rūgštele, dailios, tikros kreminės spalvos. Riešutus sumalti. Pirmiausia užtepti šaukštu kremą, tada apibarstyti riešutais ir galiausiai papuošti „avietėlėmis“.

4. Pastatyti į šaldytuvą ir jam atvėsus valgyti. Skanaus!

Parašykite komentarą