Aitri kiauliena su bambukais

Home  >>  Kiauliena  >>  Aitri kiauliena su bambukais


Aitri kiauliena su bambukais

Šiandien kviečiame jus išbandyti skanų, aitrų ir pikantišką, egzotiško skonio kiaulienos receptą su konservuotais bambukais.

Aitri kiauliena su bambuku

Aitri kiauliena su bambuku

Reikia:
• konservuotų bambuko indelio (maždaug pusės su sultimis)
• 200-300 g kiaulienos nugarinės
• 2 morkų, supjaustytų juostelėmis
• 1/2 raudonojo svogūno žiedų
• 1/2 baltojo supjaustyto baltojo svogūno
• 2 v.š. kinietiško ryžių acto
• 3-4 v.š. tamsaus sojų padažo
• šviežiai maltų juodųjų pipirų gero žiupsnio
• žiupsnio jūros druskos
• prieskoninių žolelių (raudonėlio, baziliko…)
• uoginės paprikos (nebūtinai)
• 1/2 su kaulu maltų imbiero miltelių
• tyro alyvuogių aliejaus
• rudojo cukraus
• kukurūzų krakmolo (poros šaukštų, maždaug)
Patiekimui: šviežių salotų lapų, mėgstamų daržovių ar/ir virtų baltųjų ryžių (nebūtinai)

1. Mėsą supjaustyti juostelėmis. Iš 2v.š. sojos padažo, poros šaukštų alyvuogių aliejaus ir ryžių acto bei prieksonių – jūros druskos ir maltų pipirų sumaišyti marinatą. Į marinatą pamerkti mėsą ir palaukti 10 min. Įkaitinti šiek tiek aliejaus keptuvėje, apkepti mėsą, į likusį marinatą įpilti dar šiek tiek sojos, krakmolo, cukraus, imbiero, supilti daržoves: morkas, svogūnus, gerai išmaišyti.
2. Supilti į keptuvę su mėsa. Išmaišyti. Pakepti dar šiek tiek (kokias 3-5 min.). Tuomet sudėti mažiau nei pusę indelio bambuko su sultimis. Gerai išmaišyti su mėsa, priberti prieskoninių žolelių. Leisti dar kiek pakepti, jei trūksta dar įpilti alyvuogių aliejaus. Po poros minučių patiekti mėsą. Štai ir viskas.

Parašykite komentarą