4 rūšių pomidorų salotos su alyvuogėmis ir ožkos sūriu

Home  >>  Salotos  >>  4 rūšių pomidorų salotos su alyvuogėmis ir ožkos sūriu


4 rūšių pomidorų salotos su alyvuogėmis ir ožkos sūriu

Tai – puikios salotos norintiems bent svajonėse, mintyse persikelti į šiltus kraštus, prisiminti atostogas. Įleiskite į kambarį daugiau šviesos, užsimerkite ir mėgaukitės pavasario, vasaros kvapais 🙂

salotos su alyvuogėmis ir ožkos sūriu salotos su alyvuogėmis

Trukmė: 10 min.
Porcijos: dviem

Reikia:
• saujelės maišytų salotų lapų (su gražgarstėmis)
• 5-6 raudonųjų pomidoriukų
• 3-4 tamsiųjų-margųjų pomidoriukų
• 3-4 mažųjų slyvinių oranžinių pomidorų
• 3-4 mažųjų geltonųjų pomidoriukų
• šiek tiek juodųjų alyvuogių be kauliukų
• 50 g ožkos sūrio (supjaustyt gabaliukais)
• druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
• džiovintų bazilikų ir raudonėlių
• tyro, šalto spaudimo alyvų aliejaus

Pastaba: Sudėtinių dalių proporcijos nurodytos mėgstantiems tikslumą, tačiau gaminant salotas, nebūtina jų kruopščiai laikytis, pavyzdžiui,galima dėti daugiau sūrio, pilti truputį mažiau ar daugiau aliejaus ir panašiai. Jei norisi galima pridėti dagiau žalumynų, ypač tiktų švieži tamsūs ar šviesūs baziliko lapeliai.

Pomidorus nuplauti ir supjaustyti kaip patinka: galima ketvirčiais, mažomis riekėmis. Sumaišyti su salotų lapeliais. Užmesti ant viršaus alyvuogių, ožkos sūrio. pabarstyti druska ir pipirais. Maždaug 4 šaukštus alyvų aliejaus sumaišyti su žiupsniu raudonėlių ir bazilikų ir aplieti salotas bei patiekti.

 

Parašykite komentarą