Garam masala

Home  >>  Indų virtuvė  >>  Garam masala


Garam masala

Garam masala – tai indiškas prieskonių mišinys, plačiai naudojamas jų pagrindiniuose, aštriuose, sočiuose patiekaluose, vadinamuose curry. Turėdami reikalingų prieskonių, galite garam masalą pasigaminti ir namuose.

Prieskonių ruošimas

Grama masala prieskonių mišinio receptas:
4 v. š. kalendros sėklų
1 v.š. kmyninio kumino sėklų
1 v.
š. Juodųjų maltų pipirų
1 1/2 a. š. Juodojo kumino sėklų (sharjeera)
1 1/2 a.š. sauso imbiero

1/4 šaukštelio (maltų):
juodojo kardamono
gvazdikėlių
cinamono
trintų lauro lapelių

Lėtai ir ilgai pakepinti prieskonius, kol jie paruduos, tik tada įdėti imbierą. O jau kai prieskoniai atšals – kardamoną. Dar galima dėti ciberžolės.

Parašykite komentarą